Chokoladeklementiner og -persimoner

Klementiner kender alle, og selv om persimoner er den helt store dille i denne jul i Finland, kigger mange lidt forundrende på det orangegule bær. For faktisk er der tale om et bær, selv om persimon sælges som en frugt og udover det spanske navn ’persimon’ også kaldes ’sharon’. Japanerne kalder det for en ’kakifrugt’, men det også kaldes for en ’daddelblomme’, noget der lyder en anelse mere juleagtigt.

For det meste er frugten spiseklar, når den købes i supermarkederne, men den kan sagtens tåle at ligge og modne mere. Det er bare at prøve sig frem.

Ca. 20 stk. │under 15 minutter

Ingredienser:

  • 250 g persimoner
  • 150 g klementiner (persimoner kan udelades og hele portionen laves af klementiner – eller økologiske mandariner)
  • 80 g mørk chokolade (55%) eller flødechokolade
  • ½ dl (30 g) mandler, finthakkede
  • (½ dl (20 g) kokosmel)
  1. Persimonen skæres ud i kløfter. Klementinen skrælles og stykkerne skilles fra hinanden.
  2. Chokoladen smeltes i et vandbad eller ved svag varme i mikrobølgeovnen. De finthakkede mandler ristes forsigtig på en varm pande.
  3. Frugtstykkerne dyppes i den smeltede chokolade og vendes enten i de finthakkede mandler eller i kokosmelet. Stykkerne løftes over på et serveringsfad.

Tips: Opskriften bruger klementiner, men efter en del presseomtale i Danmark på det seneste, er der måske de, der foretrækker at bytte klementinerne ud med f.eks. økologiske mandariner, som har langt mere smag og ikke er sprøjtede. Bortset fra persimonen kan de øvrige ingredienser selvfølgelig også byttes ud med økologiske varer.

Kilde: K-markets tilbudsavis