Dagmarsild

Prøv et finsk pust til julebordet eller julefrokosten med opskriften på denne lækre sildeanretning, som højest sandsynlig har fået navn efter prinsesse Dagmar, uden at det dog kan vides med sikkerhed.

 

Ingredienser:

5         matjessildefileter

1         rødløg

dild

purløg

sort og hvid peber

3 dl  ylette*) eller smetana

*) den oprindelige opskrift anvender enten smetana eller grädfil/kermaviili, men sidstnævnte, der er et syrnet mejeriprodukt,  fås næppe i Danmark. Som erstatning kan ylette eller måske A-38 bruges i stedet for.

 

Tilberedning:

  • Skyld sildefileterne hurtigt i rindende vand. Lad dem dryppe af og skær fileterne i skiver. Skræl og finskær løget, finhak dilden og purløget
  • Anret ingredienser i lag på et serveringsfad. Udbred først et lag løg på bunden af fadet, oven i løgene et lag med sildestrimler, kværnet hvid og sort peber, finthakket dild og purløg og til allersidst et lag med ylette eller smetana.
  • Det hele dekoreres med hakket dild og purløg.
  • Anretningen smager bedst dagen efter, mens det har været sat i køleskabet.

 

Kilde: Undervisningsrestauranten Kisälli/Svenden, Kajana